top of page

Plantenkleuring

b77a4d9ac63237cfb34e8f15accf_edited.jpg

Wat is een plantenkleuring? 

Dit is een kleuring die volledig natuurlijk is en bestaat uit gemalen plantendelen. Het hecht zich aan de buitenste laag van de haren, waardoor het eigen pigment en conditie van het haar niet wordt aangetast. Ook de hoofdhuid wordt hierdoor ontzien, waardoor deze manier van kleuren goed te gebruiken is bij mensen met hoofdhuidproblemen, zoals psoriasis. Plantenkleuring laat het haar glanzen en de laagjes maken het haar steviger. Ook grijsdekking is geen probleem. Deze kleuring mag wel tijdens en na chemotherapie.

Het resultaat van deze kleuring is afhankelijk van de eigen haarkleur van de klant. Met plantenkleuring blijven de natuurlijke kleurverschillen in het haar behouden. Het zier er dus heel natuurlijk uit. De transparantie van deze natuurlijke kleuring is een belangrijk kenmerk van deze kleuring.

Een plantenkleuring kan het haar niet oplichten, maar je zult verrast zijn over de glans, volume en natuurlijke soepelheid van het haar na de kleuring. Met plantenkleuring kun je van blond tot heel donker kleuren. Afhankelijk van de wens kunnen er meer kleurgangen nodig zijn om de kleur te bereiken.

Het voordeel van plantenkleuringen zijn de volledig plantaardige grondstoffen. Mens en milieu worden door de samenstelling van het product niet belast.

Haaruitval

Mensen met haaruitval zullen merken na het kleuren dat de haaruitval minder wordt. Dit komt omdat de gezondheid van de hoofdhuid aanzienlijk verbeterd. Ook ervaart men dat het haar dikker en voller wordt

Bij een herhaalde toepassing wordt de huid- en haar kwaliteit verbeterd en de kans op gespleten punten verminderd. De kleuring voedt de hoofdhuid en versterkt het haar. 

Wil je meer informatie maak dan een afspraak voor advies.

Minerale kleuring

Mineral Colours is een innovatief kleursysteem zonder MEA (ethanolamine), PPD, PTD en resorcinol. Deze zachte  kleurformule is geschikt voor elk haartype en zo ook voor mensen die gevoelig zijn voor traditionele haarverf.

- 100% ammonia vrij

- Vrij van PEG, EDTA, PPD, PTD en MEA

- Vrij van siliconen, resorcinol, sulfaten en parabenen

- Rijk aan Macademia olie, Ricinusolie en Aloë Vera

- 100% grijsdekking

- Alle verpakkingen 100% recyclebaar

- Dierproefvrij en vegan friendly

bottom of page