top of page

Organic infused colors

b77a4d9ac63237cfb34e8f15accf_edited.jpg

Organic Infused 100% biologisch en plantaardig

Deze 100% plantaardige haarverf is volledig afkomstig van biologische landbouw. Organic Infused Colors is uniek in samenstelling en de resultaten zijn echt prachtig. Een waardig en gezond alternatief voor de schadelijke belasting van chemische haarverf.

Organic Infused Colors geeft een hele mooie glans aan het haar en heeft een verassend goede grijsdekking. Het is absoluut niet schadelijk voor het haar, maar maakt het juist sterk en gezond.

De kleuring sluit aan op de natuurlijke pigmenten en schakeringen in jouw eigen natuurlijke haarkleur. Dit zorgt voor een prachtig effect en maakt dat iedere kleur uniek is. Grijze haren worden ingekleurd en zorgen voor een toon op toon effect. De kleur groeit hierdoor heel natuurlijk uit en geeft geen harde lijn. De plantaardige pigmenten hechten zich aan de keratine in de schubbenlaag van het haar en juist hierdoor heeft het een hele goede houdbaarheid.

Omdat het haar niet wordt beschadigd loopt de kleur ook veel minder snel terug dan bij een chemische haarverf die de schubben opent waardoor de kleur snel vervaagd en steeds opnieuw weer "opgefrist" moet worden.

Organic Infused Color is veilig te gebruiken tijdens zwangerschap en is ook zeer geschikt voor mensen met allergieën, huidproblemen, eczeem, psoriasis, alopecia en een kwetsbare gezondheid. Deze kleuring mag wel tijdens en na chemotherapie.

De enige contra indicatie voor plantaardig kleuren is het gebruik van producten met microplastics als siliconen en synthetische filmvormers in shampoos, conditioners en stylingproducten. Buiten dat deze stoffen zeer ongezond zijn voor de huid leggen ze ook een gladde laag om het haar waardoor de kleuring zich niet goed kan hechten.

Daarom is het belangrijk om ook thuis natuurlijke verzorgings producten te gebruiken. Als je al langere tijd producten hebt gebruikt met synthetische ingrediënten dan heb je waarschijnlijk een laagje build-up opgebouwd. Dit kan zelfs zo hardnekkig zijn dat het tot 20 wasbeurten kan duren voordat deze stoffen helemaal uit jouw haar verdwenen zijn. Als je overstapt op een natuurlijke haarkleuring is het dan goed om te beginnen met een Detox behandeling. 

Rodolphe & Co heeft hiervoor een reinigende behandeling op basis van klei en etherische oliën die helpt om de hoofdhuid en het haar te ontgiften. Deze behandeling kan in de salon gedaan worden, maar kun je ook zelf thuis gebruiken.

Mensen met haaruitval zullen merken dat na het kleuren de haaruitval minder wordt. Dit komt omdat de gezondheid van de hoofdhuid aanzienlijk verbeterd. Ook ervaart men dat het haar dikker en voller wordt

 

Een plantenkleuring kan het haar niet oplichten, maar je zult verrast zijn over de glans, volume en natuurlijke soepelheid van het haar na de kleuring. Met plantenkleuring kun je van blond tot heel donker kleuren. Afhankelijk van de wens kunnen er meer kleurgangen nodig zijn om de kleur te bereiken. Bij een herhaalde toepassing wordt de huid- en haar kwaliteit verbeterd en de kans op gespleten punten verminderd. De kleuring voedt de hoofdhuid en versterkt het haar. 

Het voordeel van plantenkleuringen zijn de volledig plantaardige grondstoffen. Mens en milieu worden door de samenstelling van het product niet belast.

Wil je meer informatie maak dan een afspraak voor advies.

182418404_3642060302589735_8194407495240544344_n.jpg

Mineral colors

DSCF1895-2.png

Mineral Colours is een innovatief kleursysteem zonder MEA (ethanolamine), PPD, PTD en resorcinol. Deze zachte  kleurformule is geschikt voor elk haartype en zo ook voor mensen die gevoelig zijn voor traditionele haarverf.

- 100% ammonia vrij

- Vrij van PEG, EDTA, PPD, PTD en MEA

- Vrij van siliconen, resorcinol, sulfaten en parabenen

- Rijk aan Macademia olie, Ricinusolie en Aloë Vera

- 100% grijsdekking

- Alle verpakkingen 100% recyclebaar

- Dierproefvrij en vegan friendly

Dankzij de zachte formule kunnen zelfs mensen die geen haarkleuring kunnen verdragen nu veilig hun haren kleuren.


Het is een milde eco haarkleuring voor een betere haarkwaliteit en minder kans op allergieën. Afwisselen van haarkleur is met deze lijn geen probleem, verschillende kleuren en combinatie mogelijk.

Wat bij Infused colors niet kan maakt mineral colors mogelijk zoals felle kleuren of extreme kleurveranderingen. Mineral colours is 100% ammonia vrij!

De natuurlijke geur van bloemen extracten is afkomstig van de witte roos uit Grasse. Het is extreem zacht voor het haar dankzij de natuurlijke en/of organische oliën. 

Tubes en verpakkingen zijn 100% recyclebaar en ecologisch. Niet op dieren getest, gluten vrij en vegan vriendelijk. 100% bedacht en gecreëerd in Frankrijk met lokale ingrediënten. Een unieke formule met organische extracten en natuurlijke oliën.

Mineral whitener

mineral-whitener-rodolphe-and-co.jpg

Voor ontkleuren, blonderen en highlights maak ik gebruik van Rodolphe & Co Mineral Whitener. 100% natuurlijke mild oplichtende klei.

De mineral whitener bestaat uit minerale verbindingen van natuurlijke producten en geen actieve chemische bestanddelen. Er kan hiermee tot ongeveer 6 tinten worden opgelicht. De minerale verbindingen maken het mogelijk om de haarkleur zacht op te lichten. Van een subtiele enkele tint tot zeer licht blond.

Mineral Whitener bevat Silica, diamant poeder, witte klei en toegevoegde mineralen die het haar en hoofdhuid beschermen en heeft een prettige natuurlijke geur.

Mineral Whitener is heel goed te combineren met een basis van Mineral Colors wanneer een lichtere kleur gewenst is. Zelfs in combinatie met een plantenkleuring kunnen mooie resultaten worden bereikt. De haarkwaliteit bij deze blondering blijft extreem goed.

Door de natuurlijke Rozengeur, onttrokken uit het blad van de roos “Monsieur Gaultier” ruikt het ook nog eens heerlijk.

 

Vrij van ammonium, natrium persulfaten (chemisch bleekwater), EDTA (chemische conserveermiddel), parabenen, ammoniak en andere chemische componenten.

bottom of page